Holdtyper

Flow Yoga

Flow er dynamisk og primært stående. Vi bevæger os i takt med vejrtrækningen og står kun ca 3 vejrtrækninger i hver stilling. Vi glider fra den ene position til den anden i et flow. Solhilsner er en naturlig del af opvarmningen. Flow udfordrer din balance og styrke. Du vil opnå større smidighed og et energiboost.

Flow Yoga og styrke er som en flowtime, men med lidt mere fokus på styrke og balance. Du kan supplere øvelserne med små håndvægte, så du bliver ekstra udfordret. Du bliver varm i denne time.

Hatha Yoga

Til hatha yoga er der fokus på åndedræt, styrke og stræk. Åndedrættet ligger grunden for øvelserne og der vil være øvelser, der styrker og andre der strækker din krop. Din balance vil også blive udfordret, men kendetegnet for Hatha er, at vi bliver ca 2 minutter i hvert stræk eller balance og at øvelserne udføres i roligt tempo. Hver time afsluttes med en afslappende afspænding, hvor du stille og roligt kan give slip i krop og sind.

Yin Yoga

Min Yinyoga er meget meditativ med lange, dybe stræk, der holdes i længere tid, – nogen gange helt op til 5 min. Det føles dejligt og det kan være intenst. Det må dog aldrig gøre decideret ondt. Uanset om det føles dejligt eller intenst, så handler det om at forsøge at trække vejret roligt, mens du er i strækket.

Når vi sætter tempoet ned, giver det mulighed for at mærke og lytte indefter. Måske “larmer” kroppen, fordi den er blevet overhørt gennem noget tid – eller måske fordi der er støj i hovedet. Langsomt vil støjen dog aftage og du kan befinde dig i en meditativ tilstand. Det er forskelligt, hvornår denne tilstand opstår. Giv slip på facitlisten. Giv slip på at sammenligne dig med andre.

Uanset om du mærker den meditative tilstand eller ej, så er Yin yoga beroligende for nervesystemet. Fysisk påvirker de lange, dybe og intense stræk bindevævet i kroppen. Bindevævet bliver mere smidigt og levende – en måde at holde din krop fleksibel og spændstig (hvis du samtidig sørger for at få nok væske).

Yin yoga er velegnet til at fjerne affaldsstoffer og blokeringer i kroppen og skaber et bedre indre flow.

Styrke & Yin

Denne time vil der være fokus på at styrke de store muskelgrupper, mave og ryg. Efter en halv time kommer vi ned i gear og fokuserer ekstra på åndedrættet og de lange rolige stræk. 

Blid hatha med boldmassage

Denne time er stille og rolig. Vi starter blidt op med at varme kroppen op, hvorefter vi lader en massagebold, – evt en tennisbold massere hele bagsiden af kroppen. Der er fokus på vejrtrækning og på afspænding. Din krop vil blive udfordret på de steder, hvor der er ekstra spændinger, så lyt til din krop undervejs. Hvis noget føles alt for intenst, så tril bolden videre til et mindre sårbart område og vend evt tilbage senere. Jeg guider øvelser og boldens placering under hele timen. Det er vigtigt at du får noget at drikke inden timen, men også efter. Ligesom, hvis du har været til alm kropsmassage.